Sanquin zoekt bloeddonors

In de regio Arnhem zijn dit jaar maar liefst 4.382 nieuwe donors nodig om in de vraag naar bloed te blijven voldoen. Door uitschrijvingen van donors vanwege leeftijd, medische of persoonlijke redenen stijgt dit aantal elk jaar, terwijl het steeds lastiger blijkt om nieuwe donors te werven.

Red levens, geef bloed

Van bloedtransfusies voor mensen met kanker tot het redden van iemand na een auto-ongeluk. En van het ontwikkelen van medicijnen tot het in leven houden van een te vroeg geboren baby. Met bloeddonors redden en verbeteren we levens van talloze patiënten.

Je hoeft geen dokter te zijn om levens te redden...

Heb jij al eens stilgestaan bij de mogelijkheid om bloed te doneren? Als bloeddonor heb je een enorme impact op het leven van maar liefst 3 patiënten per donatie, met slechts een uurtje van je tijd. Ook goed om te weten: als bloeddonor worden je bloeddruk en bloedwaarden regelmatig gecontroleerd. Zo help je niet alleen anderen, maar zorg je ook goed voor jezelf!
Sanquin heeft op dit moment –met name in de regio Arnhem en Zevenaar - veel nieuwe donors nodig. Kunnen we op jou rekenen?

Over bloed doneren

  • Vrouwen mogen tot 3 keer per jaar bloed doneren. Mannen maximaal 5 keer.
  • Zodra je bloed nodig is, ontvang je een oproep.
  • Hoe vaak je wordt opgeroepen, hangt af van je bloedgroep en de vraag vanuit ziekenhuizen.
  • Bloed afnemen duurt 10 minuten.
  • Verder beantwoord je vóór iedere donatie enkele medische vragen en wordt je hb-waarde en bloeddruk gemeten. Na afloop eet en drink je iets in het donorcafé. Met een uurtje sta je weer buiten.

Over Sanquin

In Nederland zorgt Sanquin voor de bloedvoorziening. Naast het afnemen, verwerken en uitgeven van bloedproducten, verricht Sanquin ook onderzoek naar het effectiever inzetten van bloed.

Word bloeddonor